Klantenservice

Laat hier uw contact gegevens achter voor vragen en of opmerkingen. We nemen dan per omgaande contact met u op.

Zie ook onderstaande veel gestelde vragen:

1 Bezorgkosten
1.1 Wat zijn de bezorgkosten

De bezorgkosten voor leveringen in Nederland zijn gratis

Bij een aankoopbedrag vanaf € 300,-- bezorgen wij gratis naar België. Voor aankoopbedragen onder de € 300,-- brengen wij € 29,-- in rekening.

 

2 Levering
2.1 Worden de meubels afgemonteerd geleverd

Al onze meubels worden standaard volledig afgemonteerd geleverd. Houdt u hier rekening mee bij uw bestelling. Twijfelt u of een besteld meubel wel door de deur past, neem dan contact met ons op voor overleg.

2.2 Worden de geleverde meubels ook naar binnen gebracht

De bezorger levert tot de eerste deur begane grond. Uiteraard is hij/zij vaak wel bereid, indien de situatie het toelaat (vrije doorgang van deur, gang e.d.) de steigerhouten meubelen op de gewenste locatie te zetten.  Het naar de locatie brengen van de meubelen is dan wel op eigen risico van eventuele beschadigingen. 

2.3 Kunnen wij ook per pin aan de bezorger betalen

Onze bezorgers hebben niet de beschikking over een mobiele pin en daarom verzoeken wij u vriendelijk als betaling bij levering is overeengekomen, contant af te rekenen. 

 

2.4 Kunnen wij de bestelde meubels ook ophalen

Vanzelfsprekend kunt u uw bestelde meubels ook zelf komen ophalen bij onze werkplaats. U kunt dit aangeven bij uw bestelling. Hiermee bespaart u de bezorgkosten. Zodra de meubels klaar zijn nemen we contact met u op om een afhaalmoment af te spreken.

3 Eigen ontwerp
3.1 Kunnen wij naar eigen ontwerp een meubel laten maken

Het is mogelijk om uw eigen ontwerp door ons te laten maken. Mail een tekening en of foto met afmetingen en wensen naar ons toe. Wij bekijken dan de mogelijkheden en geven u vervolgens een prijsopgave.

 

Het is vanzelfsprekend ook altijd mogelijk om uw wensen bij ons op de werkplaats te komen bespreken. Maak hier dan wel alvorens een afspraak met ons. Dan zorgen wij dat we tijd voor u vrijmaken.

4 Bezoek werkplaats
4.1 Kunnen wij ook de werkplaats van Maatwerk Steigerhout komen bezoeken

U bent altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze werkplaats om materialen en mogelijkheden te bespreken. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Dan zorgen wij de tijd voor u vrijmaken.

5 Steigerhout
5.1 Wat is steigerhout

Steigerhout is meestal gemaakt van vurenhout met een originele afmeting van 32 x 200 mm. Het hout wordt veel gebruikt in de bouw. Steigerhouten planken zijn een trend vooral vanwege de robuuste uitstraling en de massieve dikte van het hout. Invloeden van regen, wind en zon geven het hout een uniek karakter. Steigerhouten tuin- en binnenmeubels zijn ecologische milieuvriendelijke producten.


 

5.2 Wat is het verschil tussen oud en nieuw steigerhout
Oud steigerhout is gemaakt van gebruikte vurenhouten steigerplanken, het is vaak zo grijs omdat er bouwstoffen zoals cement in de planken trekt. Naast schades zoals schroefgaten, spijkergaten en zaagsporen vind je ook wel verfspatten en af en toe een licht vermolmde plek, daarnaast is natuurlijk de rode karakteristieke kleuring te ontdekken van het baksteenstuifsel van de steenzaag of slijper.
De planken zijn donkerder van kleur, robuuster en hebben sporen van hun vorige leven in de bouw.
 
Vers gezaagd nieuw steigerhout is Europees vurenhout, het heeft een lange vezel en is zeer taai maar wel zacht, lichter van kleur en strakker. Onbehandeld en na enkele maanden in weer en wind vergrijst de steigerplank, na ongeveer een half jaar krijgt ook nieuw steigerhout een donkere kleur. Maar het nieuwe steigerhout krijgt nooit het echte robuuste karakter als oud steigerhout. Het proces van vergrijzing tot volledig grijs duurt langer.
5.3 Werking
Steigerhout is meestal nog vochtig. De droogtijd voordat er mee gewerkt kan worden ligt rond de 6 tot 8 weken. Hoe droger de plank hoe minder dat het hout gaat werken. Wij gebruiken alleen droog steigerhout wat splintervrij wordt geschuurd. Wanneer het hout verwerkt wordt tot meubels kan dit bijna niet kaarsrecht of zonder oneffenheden gemaakt worden, dit is dan ook de charme en geeft het meubel karakter.
5.4 Kan ik mijn steigerhouten meubel onbehandeld buiten laten staan
Wij zeggen uit ervaring dat behandelen van steigerhout met steigerhout wash (beits) het meubel ten goede komt mits je het juiste middel op de juiste manier gebruikt.
 
Niet behandelen kan ook, maar als je het hout voedt middels de juiste behandeling en op de juiste wijze dan verlengt dat de levensduur.
 
Een fout die veel gemaakt wordt is behandeling van het hout met een lak of beits die niet vochtregulerend is. Als het meubel dan ook nog eens rondom behandeld wordt dan is dat vragen om problemen.
5.5 Hoe onderhoud ik de steigerhout meubels
Wij zeggen uit ervaring dat behandelen van steigerhout met steigerhout wash/beits het meubel ten goede komt mits je het juiste middel op de juiste manier gebruikt.
 
Niet behandelen kan ook, maar als je het hout voedt middels de juiste behandeling en op de juiste wijze dan verlengt dat de levensduur.
 
Een fout die veel gemaakt wordt is behandeling van het hout met een lak of beits die niet vochtregulerend is. Als het meubel dan ook nog eens rondom behandeld wordt dan is dat vragen om problemen.
5.6 Tips!
Steigerhout is een mooi product. Om het mooi te houden is goed onderhoud belangrijk.
Daarom een paar tips:

 
  • Plaats jouw steigerhout meubel of tuintafel niet op een vochtige plaats. Zet de tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats het meubel iets van de grond, zodat de wind er doorheen kan. Je zult merken dat het buitenmeubilair hierdoor nog langer meegaat. Wij adviseren je graag bij de plaatsing van het meubilair.

 

  • Het hout behandelen met blanke beits, white-wash beits of bijvoorbeeld een grey wash beits.
 Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. 

 

  • Tevens gebruiken wij ook voor binnen droge steigerplanken, waarmee wij de werking van het hout in huis zoveel mogelijk beperken, kiervorming gaan wij hierdoor grotendeels tegen. Natuurlijk gaat het hier om een authentiek en natuurlijk materiaal, waardoor de werking van hout altijd aanwezig blijft.
 
5.7 Do not!
  • Goedkope meubelen kopen die slecht zijn gemonteerd en/of gemaakt zijn van kwalitatief slecht hout.


 

  • De steigerhout meubelen plaatsen op balkon of terras waar het water niet kan weglopen.

 

  • In de winter een zeil spannen over de meubels zonder dat daar lucht bij kan komen. Dit wordt een vochtige broeiplek.


 

  • Het meubel volledig behandelen met een niet regulerende lak of beits.
 
Neem contact op
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »