Duurzaam ondernemen

We staan er niet altijd bij stil, maar voor alle producten die u koopt is veel energie verbruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO2-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doen we er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor heet hout wat wij voor onze maatwerk meubels gebruiken.

  • Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieuvriendelijk omdat er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken.
  • Hout slaat CO2 op en houdt het vast.
  • Wij werken met uitsluitend gecertificeerd hout (FCS en PEFC) en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor veel CO2 aan de lucht. 
  • Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar

In het geval dat wij onze maatwerk meubels vervaardigen van oude (gebruikte) steigerhout planken en verhuur van meubilair dragen wij bij aan een circulaire economie.

Onze werkplaats hebben wij volledig met energiebesparende LED verlichting laten voorzien.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »