Meubels van steigerhout duurzaam, trendy en op maat gemaakt.

Meubels van steigerhout duurzaam, trendy en op maat gemaakt.

Soms wordt ons gevraagd: “Is de steigerhout hype niet over”?

Steigerhout meubels zijn al jaren een trend, voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Sterker nog wij zien de vraag, zeker vanuit de zakelijke klant, alleen maar toenemen. Robuust en duurzaam veroveren een plek in de “strakke” kantoortuinen. Ook zorginstellingen weten ons ook te vinden voor bijvoorbeeld een stoere Balie.

 

 

Wat is steigerhout?

Een steigerhout zijn planken die worden gebruikt in de bouw voor werkzaamheden op steigers. Vandaar de term steigerhout. Door het gebruik en de cementresten krijgen de planken die karakteristieke oude versleten look die al snel geliefd werd bij meubelmakers.  Steigerhout planken zijn planken van vurenhout (Spar).

 

Nieuw en gedroogd steigerhout

Gebruikt steigerhout heeft al jaren dienst gemaakt in de bouw en is vaak krom, gebarsten en vies door cement en verfresten. Bij Maatwerk Steigerhout Wij werken met uitsluitend gecertificeerd hout (FCS en PEFC) en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor veel CO2 aan de lucht. Dit zijn dus “nieuwe”  steigerhout planken. Alle planken zijn even lang gedroogd in een droogkamer zodat het de kans op scheuren en kromtrekken, wat nu eenmaal hoort bij de natuurlijke werking van hout, minimaal blijft.

 

Levensduur

Onbehandeld vurenhout heeft een levensduur van 7 tot 10 jaar. Wil je langer genieten van je meubels? Dan raden wij het aan dit te behandelen met een beschermde wash (beits). De wash leveren wij in verschillende kleuren zie hiervoor ons kleurenpallet. Als de meubels behandeld zijn met deze wash, zijn deze ook gemakkelijk schoon te houden. Water en zeep is veelal voldoende om de Bar of Balie weer schoon te maken.

                                                                                                                  Kleurenpallet-maatwerk-steigerhout

 

Robuust en duurzaam

Kenmerkend aan steigerhout is dat het materiaal een robuust uiterlijk heeft dat uitermate geschikt is voor (maatwerk) meubels en interieur. Steigerhout heeft soms naden en scheurtjes maar dit hoort bij het karakter van dit hout. Een butsje of een krasje in je tafel gekomen?  Gelukkig valt dit bij deze meubels niet zo op omdat ze al een doorleefde uitstraling hebben. Ook wel eens fijn om je niet zo druk te maken over een krasje op je meubel! 

 

Maatwerk voor een betaalbare prijs!

Een mooie bijkomstigheid aan deze houtsoort is dat steigerhout in verhouding met hardhout zoals bijvoorbeeld Eikenhout een stuk voordeliger is! Heel prettig om een op maat gemaakte Hoekbank, Bar, Balie of een ander meubel uit ons assortiment aan te schaffen dat niet zo’n gat in je portemonnee slaat. 

 

                                                                                                             

 

Natuurproduct

Steigerhouten planken kunnen hol of bol trekken. Al ons hout wordt rustig gedroogd waardoor het hout minder “werkt”. Ondanks dat wij er alles aan doen om het zo min mogelijk te laten werken kunnen wij hier geen 100% garanties voor geven. Steigerhout blijft een natuurproduct en heeft eenmaal de eigenschap om te werken. Het is ook erg afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid dat het hout gaat krimpen of uitzetten. Hierdoor is kiervorming niet uit te sluiten. 

Doordat het hout zo kan werken, is het belangrijk dat de meubels op een goede manier worden gemonteerd en daar hebben wij bij Maatwerk Steigerhout ruime ervaring mee. Hout wat wordt blootgesteld aan de natuurelementen zal uiteindelijk op kwaliteit inleveren.

 

 

Heeft u interesse in onze op maat gemaakte meubels van steigerhout, neem dan vrijblijvend contact met ons op en kijk zeker even in onze Webshop.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »